Herr Husman

4 delar riktig mjölk, inte mellan, inte lätt och absolut inte mini. Riktig mjölk.
1.5 del mjöl
4 ägg, hela, frigående, ekologiskt framställda ägg
Rimmat fläsk efter behag, ju mer desto bättre
salt, peppar
Tärnat äpple av sur sort.

Knaperstek fläsket, ta upp och låt rinna av. Resten av fettet behåller du i pannan. Rör samman hälften av mjölken med allt mjöl till en klimpfri sås. Rör ner resterande delar mjölk och knäck ner ett ägg i taget. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i pannan med upphettat stekfett och droppa ner det knapriga fläsket och det tärnade äpplet. Låt steka ihop till en kaka innan du vänder och får stekyta även på andra sidan. Ta upp, servera med persilja du plockar från din egen balkong och en klick rårörda lingon. Drick med fördel en kall Mariestads trekommafemma. Så har du sånär som på det sista en redig skånsk äggakaga.

Lämna en kommentar

Under Wine&Dine

Lämna en kommentar